Доступність посилання

ТОП новини

«Україно, вперед!»: особливості візового режиму під час Євро-2012


Київ – Українські вболівальники можуть зітхнути з полегшенням: проблем з отриманням віз на польські матчі Євро-2012 не буде! Другого квітня Польща відкрила у Києві пункт прийому візових заяв до Євро-2012. Попереду відкриття подібних пунктів в інших містах країни та переведення консульств Польщі на посилений режим роботи. Відповідна інформація оприлюднена у Посольстві Польщі в Києві.

У зв’язку з передбачуваним збільшенням кількості українців, які будуть звертатись за польською візою, у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Харкові та Житомирі нині запрацювали пункти прийому візових заяв. Найближчим часом такі пункти буде відкрито у Хмельницькому, Вінниці, Луцьку та у Кримській автономії, повідомив консул Генерального консульства Польщі у Києві Рафал Вольський.

За його словами, «організовані групи вболівальників обслуговуватимуть у першочерговому порядку, що передбачає використання окремих віконець для обслуговування та звільнення заявників від особистого подання документів до консульської установи Польщі».

Візи не зможуть отримати уболівальники – громадяни України, чиї прізвища занесені до так званих «чорних списків» правоохоронців за протиправні дії та ксенофобські виступи під час футбольних матчів, попередила представниця Польської прикордонної служби Анна Миколайчик.

Вона також зазначила, що розпочатий нещодавно експеримент зі спільного обслуговування українсько-польського кордону прикордонниками двох країн дав позитивні результати. А відтак під час Євро на уболівальників чекає спрощена процедура перетину кордону, зазначила офіцер Миколайчик.

Заступник директора турніру Євро в Україні Іван Федоренко також обіцяє безпроблемний перетин українсько-польського кордону для учасників, організаторів та вболівальників турніру.

«Отже, на кордоні України і Польщі працюватиме єдина команда. Тобто, не будуть двічі перевіряти документи, і не буде двічі працювати митниця. Митники теж працюють як одна команда», – заявив журналістам Федоренко.

Польща: культурний вимір Євро-2012

Тим часом, агенція «Польський туризм» розробила спеціальну культурну програму для українських та європейських уболівальників турніру. Так, найближчим часом буде запущено сайт «Польський гід» із різноманітною інформацією про міста, які приймають матчі Євро. Розроблені нові туристичні маршрути і культурна програма, розрахована на поєднання «корисного й приємного» – футболу та мистецтва. Про це повідомив директор українського представництва «Польського туризму» Влодзімєж Щурек.

Іван Федоренко також поінформував про туристичну програму, яку розробляють українські компанії-оператори турніру Євро-2012. Щоправда, їхні представники на нинішню прес-конференцію не прийшли, але раніше пообіцяли запросити ЗМІ на кілька маршрутів українськими містами, які приймають матчі турніру.

А консульські працівники Польщі нагадали: головне для українських гостей Польщі – своєчасно звертатись до польських консульств або пунктів прийому візових заяв для отримання візи. Не варто чекати до останнього дня, аж до початку футбольного турніру. Ліпше отримати візу своєчасно, щоб спланувати маршрут і спортивну й культурну програму візиту до Польщі, вважають поляки.

Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG