Доступність посилання

ТОП новини

Візова політика Польщі найліберальніша в Європі щодо українців


Для українських уболівальників, які хочуть побувати на матчах Євро-2012 у Польщі, полегшили умови отримання віз
Для українських уболівальників, які хочуть побувати на матчах Євро-2012 у Польщі, полегшили умови отримання віз
Львів – Для українських уболівальників, які хочуть побувати на матчах Євро-2012 у Польщі, полегшили умови отримання віз. Генеральне консульство Польщі у Львові видаватиме багаторазову візу терміном на 30 днів.

Уболівальники з України отримуватимуть візи на підставі квитків або ж документа, що підтверджує право на отримання квитка при вході на стадіон. А ще прохачі віз мають подати страховий поліс і оплатити 35 євро. А вболівальники, які планують відвідати лише фан-зони і, відповідно, не матимуть квитків, повинні подавати всі необхідні документи для отримання туристичної візи.

Уболівальників обслуговуватимуть у так званому зеленому коридорі Євро-2012, повідомив консул Марцин Зеневич.

Третина виданих шенгенських віз – туристичні

Загалом від початку року Генконсульство Польщі у Львові видало понад 30 тисяч шенгенських віз, що на 7 тисяч більше, ніж за той самий час торік. Третину з цих віз становлять туристичні. Понад 15 тисяч громадян звернулись у візовий центр у Львові по «шопінґову» візу, тобто для здійснення закупів у сусідній країні.

Генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд зауважив, що візова політика Польщі щодо громадян України надалі ставатиме ліберальнішою. Нині відкривають більше довготривалих віз на 2-3 роки.

Однак лібералізація візової політики Польщі щодо громадян України подобається не всім європейським державам, які побоюються потоку нелегальної робочої сили. А тому з туристичною візою, виданою Польщею, можуть видворити з Німеччини, як це трапилось нещодавно з сімома українцями.

«Шенгенська віза є шенгенська і має викликати довіру до тієї країни, яка її видає. Ми вже знайшли порозуміння з польськими прикордонниками, що людина з бізнес-візою може їхати і в туристичних цілях до Польщі. Бо так воно паралельно є в житті. З іншими прикордонниками такого порозуміння немає, але об’єктивно в Європі йде лібералізація візової політики щодо України», – наголосив генконсул Ярослав Дрозд.

Громадяни України «мають розумно пояснювати мету своєї поїздки за кордон», щоб вона не суперечила типу візи, порадив польський дипломат.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG