Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна делегація за участі Freedom House вирушила у колонію до Тимошенко


Міжнародна делегація за участі представника правозахисної організації Freedom House завершила зустріч із харківським мером Геннадієм Кернесом та вирушила у Качанівську колонію, де відбуває покарання колишній прем’єр Юлія Тимошенко.

Як наголосив після зустрічі у харківському міськвиконкомі віце-президент Атлантичної ради США Деймон Вілсон (один із членів іноземної делегації, яка напередодні зустрілася з Генпрокурором), метою візиту делегації є оцінка демократії в Україні.

«Не те, щоб ми були зацікавлені лише у справах Тимошенко й Луценка, але ці ситуації є оказовими у питанні, чи відбуваються в Україні політичні репресії щодо колишні високопосадовців, переслідування за політичну діяльність. Це небезпечна тенденція», – наголосив він.

За словами Вілсона, якщо в Україні робота на високій посаді у держапараті каратиметься зі зміною влади, «це призводить до руйнування демократії в Україні». «Це те, що нас непокоїть і чому ми тут», – додав він.

Деймон Вілсон відмовився коментувати вчорашній візит делегації у СІЗО до Юрія Луценка і зазначив, що вважає за доцільне підбивати підсумки вже після цілої низки зустрічей, задля яких вони прибули в Україну.

Тим часом у Києві відбулася зустріч виконавчого директора міжнародної правозахисної організації Freedom House Дейвіда Крамера з Президентом Віктором Януковичем. Як ідеться у повідомленні прес-служби глави держави, Крамер і Янукович зокрема «торкнулися питання виборів до Верховної Ради України восени цього року. Президент наголосив, що парламентські вибори відбудуться чесно і прозоро».

Водночас агенції поінформували, що після зустрічі з Президентом України виконавчий директор Freedom House відмовився від спілкування з журналістами.
XS
SM
MD
LG