Доступність посилання

ТОП новини

Суд виправдав активістку студпротестів, звинувачену в організації несанкціонованого мітингу


Печерський районний суд Києва визнав невинуватою активістку громадського руху «Відсіч» Катерину Чепуру, звинувачену в організації несанкціонованого мітингу під клубом Кабінету Міністрів 24 січня, де відбувалося громадське обговорення урядового законопроекту «Про вищу освіту». У діях дівчини не виявили складу злочину, пояснив адвокат дівчини Володимир Курмазенко.

На суд прийшли правозахисники та активісти громадських організацій. Як свідків викликали інших учасників протесту під Кабміном, які заявили, що акції як такої тоді не було. Студентські активісти, пояснили свідки, повинні були брати участь в обговоренні законопроекту, ініційованому прем’єром Миколою Азаровим. Однак по приходу до клубу Кабміну їх не виявилося у списках запрошених і після цього студенти почали вимагати пропустити їх на засідання. У результаті, на Катерину Чепуру міліція склала адміністративний протокол, звинувативши її в організації акції протесту.

24 січня прем’єр Микола Азаров зібрав представників освітнього сектору для обговорення міністерського законопроекту «Про вищу освіту», який раніше став причиною низки акцій протесту. Тоді і мав місце інцидент.
Учасницю студентських протестів Катерину Чепуру виправдали
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00
XS
SM
MD
LG