Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Дніпропетровська оскаржуватиме звільнення міліціонерів, засуджених за катування


Прокуратура Дніпропетровської області готує апеляційну скаргу на вирок Марганецького міського суду області, яким трьох працівників управління карного розшуку МВС України в Запорізькій області засуджено за катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та звільнено з-під варти у залі суду. Про це інформує прес-служба прокуратури.

За даними прокуратури, судове слідство встановило, що у 2003 році міліціонери, виходячи за межі своїх повноважень, використовуючи психологічне та фізичне насильство, примусили громадянина до самообмови. Чоловік «зізнався» у зґвалтуванні та вбивстві 13-річної дівчинки, тоді як насправді ці злочини скоїв «пологівський маніяк» Сергій Ткач.

«У результаті, 23 квітня 2004 року вироком апеляційного суду Запорізької області громадянина К. визнано винним в здійсненні умисного вбивства, пов’язаного зі зґвалтуванням малолітньої дитини та засуджено до покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Засуджений необґрунтовано провів під вартою та у місцях позбавлення волі понад 4 з половиною роки», – інформує прокуратура.

Під час судового розгляду справи державне обвинувачення підтримувало працівників прокуратури Дніпропетровської області і вимагало від суду покарати усіх трьох міліціонерів ув’язненням на 6 років, проте суд призначив їм по п’ять років позбавлення волі і звільнив їх від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.
XS
SM
MD
LG