Доступність посилання

ТОП новини

У Росії побили журналістку «Нової газети»


У Росії побили і пограбували журналістку «Нової газети» («Новой газеты») Олену Мілашину. Про це вона сама повідомила на своїй сторінці у Facebook. За словами журналістки, напередодні ввечері невідомі скоїли напад на неї і її подругу, коли ті поверталися з роботи. Мілашина також написала, що внаслідок нападу отримала поранення обличчя і травму голови.

Згідно з заявою колективу редакції «Нової газети», вони не пов’язують напад із її професійною діяльністю. Водночас редколектив розкритикував діяльність правоохоронців, які довго не могли прибути на місце інциденту. Окрім того, редакція висловила здивування тим, що, за словами поліцейських, вони не можуть знайти постраждалу, аби зафіксувати її свідчення. Як наголосили у «Новій газеті», Мілашина після нападу перебуває вдома, і про це вона сама неодноразово повідомляла.

У 2009 році Олена Мілашина отримала відзнаку від правозахисної організації Human Rights Watch за статті про випадки порушення прав людини у Росії. Ці матеріали журналістка і правозахисниця публікує у «Новій газеті». Статті зокрема стосуються порушень з боку представників силових відомств.
XS
SM
MD
LG