Доступність посилання

ТОП новини

Пейзажній алеї у Києві присвоєно статус екологічного заповідника


У березні у Києві відбулося кілька акцій на захист Пейзажної алеї від забудови
У березні у Києві відбулося кілька акцій на захист Пейзажної алеї від забудови
Депутати Київської міської ради підтримали надання Пейзажній алеї статусу природоохоронного екологічного заповідника. Як розповів Радіо Свобода голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець, до заповідника, окрім алеї, увійшла також територія Десятинної гори.

За словами депутата, новий статус унеможливить забудову цих ділянок, які розташовані у межах заповідника «Стародавній Київ», але не скасує автоматично раніше ухвалених міською владою рішень щодо можливої забудови цієї частини столиці.

«Це рішення, яке ми нині ухвалили, стосується усього того, що буде завтра чи післязавтра. А все, що було до цього, ніякого стосунку (до ухвали Київради – ред.) не має. І цей новий статус Пейзажної алеї ніяким чином не обмежує ті будівництва, які там уже починалися», – наголосив він.

Олександр Бригинець також розповів, що більшість у Київраді не підтримала його правку щодо демонтажу незаконних споруд на Десятинній горі: ідеться про незаконно встановлений дерев’яний монастир УПЦ (МП).

Напередодні Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради від 15 липня 2004 року про надання Міністерству закордонних справ земельної ділянки для будівництва на Пейзажній алеї.

У МЗС сьогодні наголосили, що відомство наполягатиме на вирішенні питання щодо Пейзажної алеї в правовому полі.
XS
SM
MD
LG