Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс дебати у справі Іващенка на 9 квітня


Валерій Іващенко під час одного з судових засідань
Валерій Іващенко під час одного з судових засідань
Печерський райсуд Києва переніс на 9 квітня дебати у справі за обвинуваченням колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка у зловживанні владою – через його відмову брати участь у судовому засіданні.

Як інформує «Інтерфакс-Україна», на початку сьогоднішнього засідання, яке розпочалося з двогодинною затримкою, начальник конвою повідомив, що Іващенка доставили до суду, але він категорично відмовився пройти до зали суду, посилаючись на погане самопочуття і гострий біль у спині.

У відповідь на отриману інформацію представники державного обвинувачення зазначили, що їм точно не відомо про стан здоров’я колишнього очільника Міноборони, й тому судове засідання може бути продовжено за участю підсудного.

Водночас захист нагадав судові, що ще під час судового засідання в середу підсудний скаржився на біль у спині. Тому адвокати Валерія Іващенка висловили думку, що судове засідання, яке дійшло до стадії дебатів, потрібно перенести.

Заслухавши позиції учасників процесу, суд вирішив відкласти початок дебатів до 9 квітня – з огляду на той факт, що право Іващенка на участь у дебатах має бути реалізоване.

Іващенко перебуває у СІЗО з 2010 року. За цей час і захист, і сам Іващенко неодноразово наголошували на погіршенні стану його здоров’я і просило призначити лікування за межами слідчого ізолятора.
XS
SM
MD
LG