Доступність посилання

ТОП новини

Кияни вимагають від керівництва міської держадміністрації зупинити незаконні будівництва у столиці


Представники київської громади на зустрічі з головою КМДА Олександром Поповим передали свої вимоги до керівників міської влади.

Як повідомив Радіо Свобода один з ініціаторів нинішньої зустрічі – керівник проектів Бюро незалежних журналістських досліджень «Свідомо» Єгор Соболєв, активісти хотіли особисто поспілкуватися з головою КМДА через те, що депутати Київради продовжують «дерибанити землю», незважаючи на протести киян.

«Ми зайшли до кабінету Попова, щоб йому про це повідомити. Нам це вдалося. У нас (у Києві) є десять точок, щодо яких влада має ухвалити рішення. Ми чекаємо до наступного засідання Київради. Ми просимо по кожній точці скасувати рішення по виділенню землі і визнати територію сквером, парком тощо», - заявив Соболєв.

Напередодні група активістів громадської ініціативи «Збережи старий Київ» та Бюро «Свідомо» прорвались до кабінету Попова та спробувала пройти до зали засідань Київської міської ради, щоб оприлюднити свої вимоги.

Під тиском громадськості 5 квітня Київська міська рада надала статус природоохоронного екологічного заповідника Пейзажній алеї та горі Десятинці, котрі до того ж знаходяться у межах заповідника «Стародавній Київ» та у захисній (буферній) зоні Національного заповідника «Софія Київська», де забудова заборонена українським та міжнародним законодавством.

XS
SM
MD
LG