Доступність посилання

ТОП новини

Організація ісламського співробітництва виділить Сирії допомогу на 70 мільйонів доларів


Найбільше у світі об’єднання ісламських країн – Організація ісламського співробітництва – заявляє, що готується виділити постраждалим під час протистояння у Сирії гуманітарну допомогу на загальну суму у 70 мільйонів доларів.

За повідомленням об’єднання, до складу якого входить зокрема і Сирія, там нині спільно з ООН розробляють програму надання гуманітарної допомоги, яка складатиметься зокрема з харчів та медпрепаратів.

У березні Сирію, де вже понад рік триває протистояння між опозицією і силами президента, відвідала група експертів із ООН та ОІС.

За даними ООН, нині гуманітарної допомоги у Сирії потребує близько мільйона людей, які постраждали внаслідок конфлікту.

Тим часом МЗС Туреччини – країни, яка прихистила найбільше сирійських біженців, – оприлюднило заяву, у якій просить міжнародну спільноту про допомогу. Загальна кількість біженців із Сирії у Туреччині нині сягає 24 тисяч осіб. Як наголосили у турецькому МЗС, країна «дає притулок усім біженцям, бо не може стояти осторонь сирійської трагедії». Водночас відомство наголошує, що активність у питанні сирійських біженців у Туреччині має виявити передовсім ООН. У турецькому МЗС вже порахували, що найближчим часом біженців побільшає до 100 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG