Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко називає абсурдом звинувачення у її причетності до вбивства Щербаня


Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко назвала абсурдом звинувачення її в причетності до організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Як повідомили у прес-службі партії «Батьківщина», вона заявила: «Коли Янукович дав доручення починати проти мене політичні репресії, я жартувала, що скоро вони мене звинуватять у вбивстві. Зараз мій жарт став реальністю. Можна було б скільки завгодно іронізувати з приводу спроб Генеральної прокуратури у якийсь дикий спосіб прив’язати до мене вбивство Євгена Щербаня. Можна було б саркастично злословити також про мою причетність до загибелі Майкла Джексона чи Вітні Х’юстон. Можна було б… Але не варто. Бо такі правила диктатури: вона смішна і страшна водночас. І все менше й менше людей в країні сміється над новим диктатором, бо це сміх скрізь сльози».

«Безглузда прив’язка мене до справи Щербаня – це абсурд», – заявила Тимошенко.

Депутата і бізнесмена Євгена Щербаня та його дружину було вбито 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька. 17 квітня 2003 року Луганський апеляційний суд ухвалив вирок у кримінальній справі, яка містила більш як 20 епізодів, зокрема, вбивства екс-голови Нацбанку України Вадима Гетьмана і Євгена Щербаня.

У серпні 2011 року перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що інформація про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня міститься в матеріалах кримінальної справи, порушеної у США щодо екс-прем`єра Павла Лазаренка. Лазаренко проходив у справі як замовник вбивств Гетьмана і Щербаня. Цим вироком колишнього прем`єр-міністра визнано причетним до вбивства цих людей. 2 квітня цього року Кузьмін заявив, що гроші на рахунки вбивць Щербаня, надійшли від фірм, які на той час контролювали Лазаренко та Тимошенко, що очолювала корпорацію «ЄЕСУ».

4 квітня на прес-конференції син Євгена Щербаня Руслан заявив, що вважає Тимошенко причетною до вбивства його батька, і закликав прокуратуру провести розслідування. Генпрокуратура повідомила, що перевірить цю заяву.
XS
SM
MD
LG