Доступність посилання

ТОП новини

Активісти КВУ та руху «Чесно» направили депутатам запити щодо декларацій про доходи


Активісти громадського руху «Чесно» та Комітету виборців України (КВУ) в понеділок направили 450 запитів народним депутатам України на надання декларацій про майно, доходи та витрати.

Кілька людей прийшли до Головпоштамту в центрі Києва з великою кількістю листів із запитами – для кожного депутата індивідуально.

«На підставі статей 34, 40 Конституції, закону України «Про звернення громадян» звертаюся до Вас із проханням направити копію поданої Вами за місцем роботи декларації про майно, доходи, витрати та про фінансові обов'язки за 2011 рік», – йдеться в текстах звернень.

Як зазначила керівник проектів КВУ Наталія Линник, аналітики громадського руху «Чесно» та КВУ порівняють і виконають аналіз інформації, наданої депутатами у відповідь на запит, і реального рівня та способу життя парламентарів. При цьому вона зазначила, що деякі депутати, які є бізнесменами, вже оприлюднили свої декларації.

За словами Линник, парламентарі, згідно з законодавством, мають відповісти на запити протягом п’яти днів.

За нещодавнім рішенням Конституційного суду, депутати декларувати свої видатки мають з 1 січня 2012 року, а оприлюднювати їх будуть після 1 квітня 2012 року.
XS
SM
MD
LG