Доступність посилання

ТОП новини

КС оголосить рішення про можливість одночасного балотування на парламентських виборах


Будівля Конституційного Суду України
Будівля Конституційного Суду України
Сьогодні Конституційний Суд України оголосить рішення за конституційним поданням 51 депутата Верховної Ради. Народних обранців цікавить відповідність Конституції положень виборчого закону про можливість одночасного балотування кандидатів до парламенту у загальнонаціональному і мажоритарних округах.

Минулого тижня Конституційний Суд ухвалив рішення, яким позбавив виборців за кордоном права голосувати на мажоритарних дільницях.

Тим часом, фракція «БЮТ-Батьківщина» заявляє про відкликання своїх голосів у разі внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів» згідно з рішеннями Конституційного Суду.

«Будь-які зміни – це ревізія закону», – наголосив керівник цієї фракції Андрій Кожем’якін. 17 листопада 2011 року цей документ був ухвалений як результат компромісних домовленостей між парламентською більшістю і опозицією.

У жовтні 2012 року в Україні відбудуться парламентські вибори за новим виборчим законом, який забороняє участь блоків, передбачає 5-відсотковий прохідний бар’єр замість 3-відсоткового. Крім того, половину депутатів обиратимуть за партійними списками, ще 50 відсотків – за мажоритарними округами. Народних депутатів чинного скликання Верховної Ради обирали за партійними списками.
XS
SM
MD
LG