Доступність посилання

ТОП новини

Працівники заводу «Цирконій» мітингували через невиплату зарплати


У Дніпродзержинську більше 200 працівників державного підприємства «Цирконій» у вівторок пікетували будівлю міської ради та податкової адміністрації, вимагаючи виплати заробітної платні за останні три місяці та чіткого плану стратегічного розвитку цирконієвого виробництва.

Як повідомили Радіо Свобода організатори акції, працівники підприємства зібрались під державним прапором України з гаслами «Зарплату і роботу!», «Як прожити в Україну без зарплати?», «Чому державі не потрібен вітчизняний цирконій?».

Як зазначила в коментарі Радіо Свобода представник місцевої «Атомпрофспілки» Тамара Федоренко, проблеми з виплатою заробітної плати на підприємстві тривають не один місяць: державний завод – в процедурі санації, випуск основної продукції призупинили.

«Торік, з вересня-жовтня, розпочались проблеми із зарплатою, і до кінця року накопичилась борги із зарплати за 4 місяці. Працівники були налаштовані на страйк, але тоді повірили обіцянкам. Наприкінці року їм справді виплатили зарплату. Але розпочався новий рік, і розпочались ті самі проблеми», – сказала Тамара Федоренко.

Водночас працівники підприємства переконані, що в нинішній ситуації з заводом винна держава, яка «занедбала програму виробництва власного палива для АЕС, і в «Цирконія» тепер немає замовлень на продукцію». Від місцевої влади вони зажадали клопотатись перед урядом та профільним міністерством про відродження підприємства.

У міській раді учасників акції запевнили в підтримці й пообіцяли, що у середу гроші на виплату заробітної плати будуть на рахунках підприємства.
XS
SM
MD
LG