Доступність посилання

ТОП новини

Захисники Андріївського узвозу пікетували офіс Ахметова (ФОТО)


Київ На знак протесту проти руйнування Андріївського узвозу кияни пікетували офіс компанії, що належить Рінату Ахметову і займається будівництвом на вулиці митців.

Учасники акції протетсу принесли до офісу компанії ЕСТА, що поблизу будівлі МЗС, будівельне сміття. Як стверджують організатори, вони хочуть, щоб Рінат Ахметов, зрозумів, яким важливим для столиці є узвіз.

За словами організаторів акції, будівельники вже нанесли історичній вулиці непоправну шкоду.

«Два з трьох знесених будинків не були внесені до реєстру пам’яток навмисне. Однак маємо наказ Мінкульту, за яким весь узвіз, від будинків до бруківки, є заповідником. Я радий такому рішенню компанії Ріната Ахметова, але воно не вирішить проблеми повністю. Не раз у Києві під виглядом спортивних об’єктів для дітей будувалися огидні хмарочоси. Люди мають понести відповідальність за знесені будинки», – говорить активіст громадської ініціативи «САМ» Єгор Соболєв.

Днями компанія бізнесмена, народного депутата Ріната Ахметова знесла три будинки для спорудження торговельно-офісного комплексу. Міністерство культури та забудовник заявляють, що будинки не мали історичної цінності, однак захисники легендарної вулиці стверджують протилежне. Забудовник вже заявив, що відмовляється від офісного центру на узвозі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG