Доступність посилання

ТОП новини

Іващенко не згоден із вироком, а Генпрокуратуру вважає «злочинною організацією»


Колишній виконувач обов’язків міністра оборони України Валерій Іващенко вважає винесений йому Печерським райсудом Києва вирок неправосудним.

«У мене не було ніяких ілюзій щодо вироку. Вирок слово в слово повторює обвинувальний висновок, написаний прокурорами в січні 2011 року. У мене є всі підстави вважати вирок неправосудним», – заявив він у четвер у залі суду після оголошення йому вироку.

Іващенко назвав Генеральну прокуратуру України «злочинною організацією» і нагадав суддям та прокурорам про кримінальну відповідальність за незаконні, неправомірні дії та рішення, зазначивши, що для них «це лише питання часу».

Сьогодні Печерський районний суд Києва засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі із забороною на три роки обіймати державні посади.

Генеральна прокуратура України 20 серпня 2010 року порушила стосовно Іващенка кримінальну справу за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду виконувача обов'язків глави Міноборони, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цей документ передбачав реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, що забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.
XS
SM
MD
LG