Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін США: боротьба з високими цінами на електронні книги


США звинувачують корпорацію Apple і кілька видавничих компаній в незаконній змові з метою фіксації цін на електронні книги, в результаті чого покупці несуть додаткові витрати в мільйони доларів.

Федеральна влада США подала до суду на компанію Apple – найдорожчу компанію в світі – і на два книжкових видавництва. У той же час претензії уряду до трьох інших видавництв були врегульовані в досудовому порядку, – повідомляє VOA.

Генеральний прокурор США Ерік Голдер заявив на прес-конференції у Вашингтоні, що своїм позовом уряд намагається «зробити електронні книги якомога доступнішими». За його словами, при купівлі нових книг для читання на планшетнику iPad компанії Apple споживачам загалом «довелося платити на мільйони доларів більше», ніж вони мали б.

Суперечка про ціни на електронні видання викликана домінуванням у цьому секторі американського ринку компанії Amazon, яка пропонує бестселери в електронному вигляді за 9 доларів 99 центів. Коли два роки тому Apple вивела на ринок планшетний комп’ютер iPad, який отримав величезну популярність, влада США запідозрила компанію в незаконній змові з видавцями, результатом якої стало створення нової цінової моделі.

Претензії уряду США до видавництв Hachette, HarperCollins і Simon & Schuster були врегульовані в досудовому порядку. Але компаніям Macmillan і Penguin Publishing ще належить відстоювати свою правоту.
XS
SM
MD
LG