Доступність посилання

ТОП новини

Аваков вільна людина – адвокат Коррадо Олів’єро


Колишній керівник Харківської області Арсен Аваков, архівне фото
Колишній керівник Харківської області Арсен Аваков, архівне фото
Італійський суд звільнив з-під варти Арсена Авакова, колишнього керівника Харківщини та опозиційного політика. Про це повідомляє його адвокат.

Коррадо Олів’єро заявив агенції «Ройтерз», що Аваков тепер вільна людина і може «спокійно» чекати на новий суд у справі екстрадиції. За словами італійського адвоката, можливо Аваков попросить про політичний притулок в цій країні.

За даними Генеральної прокуратури, італійський суд вирішив, що Аваков має залишитися під домашнім арештом і не має права вільно пересуватися Італією. Про це повідомив у четвер начальник управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков.

За його словами, Аваков має знаходитися за адресою проживання з обмеженням права виїжджати за межі населеного пункту, а також має періодично з’являтися у правоохоронних органах. А поліція в будь-який час може перевірити місце його перебування. За словами Бабікова, це офіційна інформація, отримана від італійської прокуратури.

У четвер вранці в апеляційному суді Рима розглядали питання, чи вийде Аваков на волю, чи перебуватиме під домашнім арештом до розгляду його екстрадиції до України.

Лідера харківської «Батьківщини» оголосили у міжнародний розшук у січні за звинуваченнями у земельних махінаціях. Він називає цю справу політичною. Авакова затримали в Італії 26 березня під час перевірки документів.
XS
SM
MD
LG