Доступність посилання

ТОП новини

Рада дозволила реорганізацію «Нафтогазу» із забороною його приватизації


Верховна Рада дозволила Кабінету Міністрів реорганізовувати Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України», однак заборонила приватизацію «Нафтогазу» та компаній, які будуть створені в результаті його реорганізації.

За відповідний закон «Про внесення змін до Закону України «Про трубопровідний транспорт» щодо реформування нафтогазового комплексу» проголосувало 242 народних депутата із 397 зареєстрованих в сесійній залі.

Автором законопроекту є депутат від фракції НУНС Юрій Кармазін.

Коли на табло з’явилися результати голосування, депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина», які блокували трибуну, скандували «Ганьба!», «Банду геть!».

Схваленням законопроекту Верховна Рада внесла зміни до статті 7 закону про трубопровідний транспорт, заборонивши приватизацію державних підприємств і дочірніх підприємств «Нафтогазу України», які здійснюють діяльність із транспортування магістральними або розподільними трубопроводами, зберігання в підземних газосховищах, а також самого НАК. Реорганізація цих підприємств, як погодили у парламенті, буде здійснюватися за рішенням Кабміну.

Парламент також запровадив заборону на порушення справ про банкрутство державних підприємств, що здійснюють діяльність із транспортування магістральними і/або розподільними трубопроводами, зі зберігання в підземних газосховищах, а також безпосередньо щодо НАК, дочірніх і заснованих ним підприємств.

У листопаді минулого року уряд запропонував парламенту дозволити йому реорганізувати НАК «Нафтогаз України». Того ж місяця нунсівець Юрій Кармазін вніс у Раду альтернативний законопроект, який дозволяв реорганізацію НАК, але забороняв його приватизацію.
XS
SM
MD
LG