Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз: спроба запуску ракети в КНДР «небезпечна та дестабілізуюча»


Запуск ракети показували в ТВ новинах у регіоні. Чоловік дивиться новини на вокзалі в Сеулі.
Запуск ракети показували в ТВ новинах у регіоні. Чоловік дивиться новини на вокзалі в Сеулі.
Європейський Союз назвав невдалий запуск ракети в Північній Кореї «небезпечною і дестабілізуючою» подією, яка порушує вимоги резолюції Ради Безпеки ООН.

У п’ятницю о 7:39 за місцевим часом КНДР здійснила запуск ракети-носія, який виявився невдалим. За даними оборонних відомств Японії та Південної Кореї, приблизно за хвилину після запуску уламки ракети впали в океан.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Катрін Аштон заявила, що незалежно від цілей, офіційно заявлених Північною Кореєю, сьогоднішня спроба запустити ракету – це явне порушення міжнародних зобов’язань, які взяв на себе Пхеньян після рішення Ради Безпеки ООН.

Аштон закликала владу Північної Кореї утримуватися від будь-яких дій, які могли б призвести до зростання напруженості в регіоні. Вона заявила про готовність Євросоюзу разом з іншими міжнародними партнерами сприяти збереженню тривалого миру і стабільності на Корейському півострові.

Раніше речник Білого дому Джей Карні назвав запуск ракети у КНДР «провокацією і порушенням зобов’язань, що завдало шкоди регіональній безпеці».

Також із засудженням запуску північнокорейської ракети виступили політики і військові в Японії, Південній Кореї, деяких інших країнах.

Міністри закордонних справ «групи восьми» у Вашингтоні також схвалили спільну заяву, що засуджує Пхеньян за порушення резолюцій Ради Безпеки ООН і висунули вимогу припинити роботи в ядерній і космічній галузях.
XS
SM
MD
LG