Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі лікарі прибули на територію Качанівської колонії Харкова


Керівник берлінської клініки «Шаріте» Карл Макс Айнгойпль у Харкові, 13 квітня 2012 року
Керівник берлінської клініки «Шаріте» Карл Макс Айнгойпль у Харкові, 13 квітня 2012 року
Німецькі лікарі, які перебувають в Україні, прибули на територію Качанівської колонії Харкова, де відбуває покарання колишня прем ’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Раніше сьогодні лікарі, на чолі з керівником берлінської клініки «Шаріте» професором Карлом Максом Айнгойплем відвідали лікарню Південної залізниці Харкова, де МОЗ України пропонує лікувати Юлію Тимошенко. Журналістів та правників не допустили до лікарні.

Під стінами колонії, очікуючи на німецьких лікарів, захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що Тимошенко наполягатиме на лікуванні саме незалежними лікарями.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи в разі, якщо фахівці визнають харківську лікарню такою, що відповідає необхідним нормам, за яких можна лікувати діагноз цієї пацієнтки, Власенко відповів, що Юлія Тимошенко погодиться на лікування в цій лікарні лише в тому разі, якщо цей курс лікування проводитимуть незалежні лікарі, серед яких, зокрема, і професор Микола Поліщук – знаний в Україні фахівець.

За словами адвоката Тимошенко, лікуванням колишнього прем’єр-міністра не можуть займатися люди з упередженим ставленням до пацієнта.

«У нас є побоювання, що коли людина буде приймати ліки, щоб з нею не трапилося нічого лихого, як це мало місце в 1998 році у Донецькому СІЗО, де раптово помер під час прийому ліків звинувачений Кушнір, який проходив у справі про вбивство Вадима Щербаня», – наголосив Сергій Власенко. За його словами, сторона захисту наполягатиме, щоб суд взяв до уваги стан здоров’я Тимошенко.

Раніше сьогодні в аеропорту Харкова професор Карл Макс Айнгойпль заявив, що, враховуючи результати медогляду, проведеного іноземними лікарями ще в лютому, якби процес над Тимошенко тривав у Німеччині, вона участь у засіданнях не брала б.

Німецькі лікарі мають намір обстежити Юлію Тимошенко.

Всі ці результати, за словами Айнгойпля, вони підсумують і протягом 2-3 днів оприлюднять.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи обговорювали з ними можливе лікування Тимошенко у Німеччині, очільник клініки «Шаріте» прямо не відповів, однак наголосив, що фахівці цього медзакладу готові прийняти Тимошенко за будь-якої нагоди.
XS
SM
MD
LG