Доступність посилання

ТОП новини

Ми живемо в «путінській Росії» – Портников


Україна розвивається повільніше, ніж Росія, на 10 років, вважає Віталій Портников
Україна розвивається повільніше, ніж Росія, на 10 років, вважає Віталій Портников
Виступ журналіста і публіциста Віталія Портникова на одинадцятому засіданні Polit Club.

Україна розвивається повільніше, ніж Росія, на 10 років, вважає Віталій Портников. «У серпні 1991 року в Росії було справжнє громадянське суспільство. А в Україні це був рік, коли комуністична партія проголосила незалежність, тому що в неї не було іншого виходу», – каже оглядач.

Росія не витримала випробування демократією, як пізніше могла б не витримати й Україна, пояснює Портников. Якби Ющенко знайшов у собі достатньо сил, він би узурпував владу так само, як це зробив Єльцин. Саме це, на думку аналітика, і дає шанс українському суспільству уникнути «російського сценарію».

Зараз, за словами Віталія Портникова, в Україні проходить процес, схожий на те, коли у Росії Єльцин передав владу Путіну і влада вже перестала «маскуватись під демократичну». «Ми живемо зараз фактично в Путінській Росії перших років, – каже публіцист. – Між чекістами і бандитами великої різниці немає».

«Єдине, що може нас врятувати – це відсутність у нас грошей. Тоталітарна влада в нашій країні не може прогодувати населення, яке готове такий варіант прийняти. В ситуації, коли немає грошей, нам треба думати, що робити, як тільки влада випустить кермо з рук, а вона це обов’язково зробить», – наголосив Портников.


Віра Холмогорова на Polit Club 11
Олександр Данилюк на Polit Club 11
Мустафа Найєм на Polit Club 11
Остап Семерак на Polit Club 11
Соня Кошкіна на Polit Club 11
Микола Княжицький на Polit Club 11
Сергій Висоцький на Polit Club 11

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG