Доступність посилання

ТОП новини

Дружина радника Президента заробила у 2011 році майже 1,5 мільйона гривень – декларація


Радник Президента України – керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук отримав 325,5 тисячі сукупного доходу. Про це йдеться в оприлюдненій на офіційному сайті глави держави декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік.

Значно краще за свого чоловіка заробляла у 2011 році його дружина, М. В. Крижанівська. Її сукупний дохід склав 1 мільйон 422,9 тисячі гривень. З цієї суми зарплата склала менш як 99 тисяч гривень. Понад 761 тисячу гривень дружина чиновника отримала як «дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна», понад 485 тисяч гривень склав «дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності».

Крім того, родина Андрія Гончарука має у власності земельну ділянку площею 1100 квадратних метрів, будинок площею 175 квадратних метрів і чотири квартири, площа яких складає 99, 77, 50 і 58 квадратних метрів. Сам чиновник є власником лише будинку і земельної ділянки.

Також у родини радника Президента України є чотири потужні автомобілі закордонного виробництва. Власником трьох із них є сам Андрій Гончарук (у його гаражі є Subaru 2004 року випуску з трилітровим мотором, BMW 2006 року випуску з таким же об’ємом двигуна. VW 2006 року випуску з двигуном об’ємом 3,2 літра). Найновіше і найпотужніше авто – у дружини чиновника. Вона віддала перевагу 5-літровому Mercedes-Benz G 500, випущеному у 2008 році.

У суботу на офіційному сайті Президента України оприлюднені декларації про доходи глави держави та окремих співробітників його адміністрації. Сам Віктор Янукович став у 2011 році найкраще оплачуваним українським письменником, отримавши від донецького ТОВ «Друкарня «Новий світ» 16,4 мільйона гривень. Це товариство з обмеженою відповідальністю виплатило Президентові авторську винагороду за передані майнові права.
XS
SM
MD
LG