Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану: напади талібів тільки продовжать іноземну присутність


Президент Афганістану Хамід Карзай попередив сьогодні ісламістський повстанський рух «Талібан», що його напади тільки продовжать присутність у країні іноземних військ.

Він, зокрема, звинуватив талібів у тому, що вони «не роблять нічого для ісламу, «не працюють задля незалежності Афганістану, задля його народу, свободи і розвитку».

Президент нагадав, що в низці скоординованих нападів, які таліби здійснили позавчора в Кабулі і ще кількох місцях країни, загинули тільки афганці й завдано шкоди інфраструктурі й економіці Афганістану.

Водночас Карзай заявив, що продовжує називати талібів своїми «братами», вочевидь намагаючись не зірвати зусилля, спрямовані на примирення з «Талібаном».

Унаслідок нападів, за які взяли відповідальність таліби, й боїв із урядовими військами, що тривали позавчора й учора протягом понад 15 годин у низці районів Кабула біля іноземних посольств, штаб-квартири міжнародних сил, будівлі парламенту й низки відомих готелів, убиті, за офіційними даними, 36 бойовиків, також загинули 11 афганських військових і 4 цивільні людини. Напади відбулися також у провінціях Нанґаргар, Лоґар і Пактія.

Іноземні війська, за нинішніми планами, мають залишити Афганістан як бойова сила до кінця 2014 року.
XS
SM
MD
LG