Доступність посилання

ТОП новини

Сирійська опозиція «рада» позиції Росії


Представники сирійської опозиції, які сьогодні зустрічалися в Москві з російськими урядовцями, заявили, що «раді» заявам російської сторони на підтримку процесові подальшої демократизації в Сирії.

Вони вважають, що Росія «має всі необхідні важелі» для впливу на владу авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада і для підтримки мирної місії спеціального представника ООН і Ліги арабських держав у Сирії Кофі Аннана.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров скритикував на прес-конференції в Москві неуточнені «країни і зовнішні сили», які, за його словами, підривають зусилля Ради безпеки ООН щодо Сирії і «всіляко налаштовують опозицію», щоб вона не співпрацювала з сирійською владою.

Напередодні Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив, що влада Сирії має забезпечити спостерігачам ООН свободу пересування в країні для моніторингу хиткого перемир’я.

А Китай оголосив, що міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем має завтра приїхати з візитом до Пекіна.

Росія і Китай раніше вже двічі блокували резолюції Ради безпеки ООН, які мали бути спрямовані на подолання сирійської кризи.

За останніми наразі оцінками ООН, оприлюдненими ще наприкінці минулого місяця, в перебігу протестів проти влади Сирії та їхнього придушення, які тривають уже понад рік, у країні загинули понад дев’ять тисяч людей.
XS
SM
MD
LG