Доступність посилання

ТОП новини

У Британії знову беруть під варту ісламського радикала


У Великій Британії сьогодні знову взяли під варту радикального мусульманського проповідника Абу Катаду і продовжать процедуру розгляду справи про його депортацію до Йорданії, повідомили британські правоохоронці.

На початку року Європейський суд із прав людини заборонив цю депортацію на тій підставі, що в Йорданії Абу Катада може зазнати тортур. Британська влада вимагає від Йорданії гарантій, що так не станеться.

Проповідник, палестинець із йорданським громадянством, уже провів у Великій Британії в ув’язненні понад шість років у процесі розгляду справи про його депортацію і був звільнений під фактичний домашній арешт після рішення Страсбурзького суду. У Йордані домагаються його видачі, звинувачуючи в тероризмі.

Приблизно 52-річний Абу Катада, відомий також як Омар Махмуд Осман, перебуває в переліку осіб, на яких накладені міжнародні санкції Ради безпеки ООН за звинуваченням у зв’язках із терористичною мережею «Аль-Каїда». Як вважають, він був одним із чільних помічників у Європі колишнього провідника «Аль-Каїди» Усами бін Ладена і духовним натхненником цього і ще кількох терористичних угруповань.
XS
SM
MD
LG