Доступність посилання

ТОП новини

У телешоу Ассанжа на російському іномовленні гостем став лідер «Хезболли»


У першому випуску нової телевізійної передачі на російському державному телеканалі мовлення за кордон англійською мовою RT, свого часу відомому як Russia Today, яку відтепер веде засновник і організатор сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж, першим гостем виявився сьогодні генеральний секретар ліванського руху «Хезболла» Хасан Насралла.

Розмова була записана за допомогою відеозв’язку. Джуліан Ассанж нині перебуває в Великій Британії під фактичним домашнім арештом, чекаючи на рішення суду щодо його екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у сексуальних зловживаннях; він ці звинувачення заперечує. Ассанжа також засуджують у США через публікацію на його сайті WikiLeaks сотень тисяч таємних американських урядових і військових документів.

Хасан Насралла виступав із Бейрута, де він очолює шиїтський радикальний войовничий рух «Хезболла» («Партія Аллаха»), що діє в Лівані і як політична партія антиізраїльського спрямування, і як збройне угруповання, яке має майже що регулярну армію. Це угруповання вважають терористичним в Ізраїлі і у США.
XS
SM
MD
LG