Доступність посилання

ТОП новини

Три українські сировари поновлять поставки до Росії


Три українські підприємства, які пройшли інспекцію російської Федеральної служби нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляду), починають поставки сиру на російський ринок – такої домовленості досягли сьогодні на переговорах у Москві міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко і керівник Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Як заявив після зустрічі Порошенко, «буде контролюватися якість кожної партії, яка буде поставлятися на російський ринок». А за якістю сиру будуть стежити лабораторії, які мають спеціальну акредитацію.

Минулого тижня в Україні перебувала друга інспекція Росспоживнагляду, яка перевіряла українських сироварів. Перша така інспекція відбулася наприкінці березня.

Російська сторона запровадила заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників із 7 лютого, звинувативши їх у наявності в їхній продукції пальмової олії чи інших рослинних жирів; коли ці заяви були спростовані, Росія висунула нове звинувачення – що українська продукція не відповідає техрегламентові Росії на молоко і молочну продукцію.
XS
SM
MD
LG