Доступність посилання

ТОП новини

«Інтернет-революції – це вигадки спецслужб» – блогер Антон Носик


«Революція відбувається тоді, коли людям пора виходити на площу, коли їм набридло терпіти і сидіти вдома»
«Революція відбувається тоді, коли людям пора виходити на площу, коли їм набридло терпіти і сидіти вдома»
Київ – Революції он-лайн – вигадка спецслужб, вважає російський блогер та експерт із соціальних медіа Антон Носик. Найвідоміший web-creator Росії вражає, що міф про можливість таких переворотів силовики використовують як аргумент на користь заборони інтернету для недемократичних урядів.

– Весь попередній рік медіапростір був заповнений обговоренням питань інтернет-демократії. Революції он-лайн – це реальність чи вигадка романтиків?

– Мубарак відключив інтернет у Єгипті, Мубарак відімкнув мобільний телефонний зв’язок. Тоді на площу Тахрір вийшли 600 тисяч людей, наступного дня – мільйон людей, а ще через день – два мільйони. І все це при відключеному інтернеті! Як після цього можна казати, що вони прийшли через Twitter і Facebook?!

В Єгипті поширювався посібник, як влаштовувати революцію. Там було написано: «Роздрукуйте це і в будь-якому разі не викладайте це ні у Facebook, ні в Twitter, тому що там «сидять» єгипетські спецслужби. Вони влаштовують провокації. Друкуйте це на папері і несіть у свою мечеть». Мулла закликав людей вийти на Тахрір, а не якийсь там Facebook.
Антон Носик про інтернет-революції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:31 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Спільнота We are all Khaled Said, створена співробітником Google, яка нібито влаштувала революцію в Єгипті, зібрала 68 тисяч «лайків» (станом на час проведення масових акцій у Каїрі – ред.). При чому, я думаю, що з них десь 66 тисяч – від єгипетських емігрантів у Каліфорнії, Лондоні, Парижі чи Берліні. Вони взагалі не чинили ніякого впливу.
Twitter-революція – це міф! Революція відбувається тоді, коли людям пора виходити на площу, коли їм набридло терпіти і сидіти вдома
Twitter-революція – це міф, у який вірить Ігор Сечин. Ніяких інтернет революцій нема, не було й не буде! Революція відбувається тоді, коли людям пора виходити на площу, коли їм набридло терпіти і сидіти вдома.

Роман Безсмертний, який у 2004 році влаштовував Майдан… Ви думаєте він розсилав e-mail, «твітти» чи direct massages? Все це відбувалось в «оф-лайні».

«Помаранчева команда» програла не тому, що вони погано вели блоги, чи у Януковича утворилось більше «лайків» чи у них.
Інтернет-революції потрібні спецслужбам, щоб переконати параноїдальну владу заборонити інтернет як джерело загрози
Інтернет-революції потрібні спецслужбам, щоб переконати параноїдальну владу заборонити інтернет як джерело загрози.

Спецслужби успішно «кошмарять», зокрема, в Казахстані, де Назарбаєв двічі забороняв ЖЖ (Livejournal – ред.). І зробив він це із страху перед інтернет-революцією. При чому ризик такої революції в Казахстані нульовий.

Естонський інтернет-гуру Ліннар Віік вважає, що 1000 підписів під петиціями у соціальних мережах мають бути приводом для влади почати вирішення проблеми, а не чекати, поки люди почнуть виходити на вулиці. Але як змусити владу реагувати на те, що відбувається у мережі?

– 100 тисяч «лайків» вважати референдумом, що відбувся, Держдумі приймати до розгляду будь-яку ініціативу, під якою стоїть така кількість «лайків» – це написав Путін у своїй статті про інтернет-демократію. Путін, у якого немає e-mail чи Facebook…

Все це відбувається. Але в Естонії – по-людськи, а в Росії через…

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG