Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: українські полонені у Лівії не визнали себе винними на суді


На засіданні військового суду Тріполі у Лівії українські полонені не визнали себе винними, повідомив сьогодні на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров. Раніше їх було звинувачено у роботі на режим Муаммара Каддафі.

«Стороною обвинувачення висунуті звинувачення. які раніше оголошувались під час попередніх судових засідань, було питання до наших громадян щодо того, чи визнають вони свою провину. Одноголосно ніхто з українців не визнає себе винним, наші громадяни пояснили, чому перебували на території Лівії. Зараз працюють адвокати, які захищають інтереси наших громадян. Ми тримаємо цю ситуацію на контролі», – зазначив речник МЗС.

Суд ухвалив рішення про те, що наступне засідання відбудеться 1 травня, оскільки сторонам захисту та обвинувачення потрібен час для вивчення додаткових матеріалів, які мають бути долучені до цієї справи, повідомив Дикусаров.

У серпні 2011 року збройні формування Перехідної національної ради Лівії (ПНС) затримали 19 громадян України за підозрою у військовому помаганні колишньому лідерові Лівії Каддафі. Затриманих українців звинувачено у тому, що як снайпери вони брали участь в бойових діях на боці військ Каддафі. Українці заперечують звинувачення і кажуть, що працювали кухарями та нафтовиками.
XS
SM
MD
LG