Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко заявив відвід одному з прокурорів у справі ЄЕСУ


Захисник колишнього прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив відвід прокурору у справі про діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи» Віктору Лобачу.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, наразі суд пішов у нарадчу кімнаті для розгляду клопотання.

Заяві про відвід прокурора передував його виступ, у якому Віктор Лобач зокрема заявив клопотання до МОЗ та Державної пенітенціарної служби з проханням до 27 квітня визначити можливість участі Юлії Тимошенко в судових засіданнях.

Прокурор також наголосив, що колишнього прем’єра Тимошенко обвинувачують в особливо тяжких злочинах, зокрема – в участі в схемах, які призвели до заподіяння шкоди держбюджету України, а також у її особистому ухиленні від сплати податків. «Слідство має докази, що вона отримувала кошти від іноземних фірм, завдяки чому вела розкішний спосіб життя», – сказав він.

Після виступу Віктора Лобача Сергій Власенко заявив клопотання про відвід. На думку адвоката, виступ прокурора свідчить про його упередженість. За словами Власенка, представник держобвинувачення «дозволив собі пряме перекручування фактів і політичні оцінки».
XS
SM
MD
LG