Доступність посилання

ТОП новини

У США не вщухає скандал із повіями охоронців Обами


У Сполучених Штатах не вщухає скандал через повій, з якими розважалися охоронці президента Барака Обами. Білий дім наказав провести розслідування. Водночас стало відомо, що троє співробітників Секретної служби йдуть з роботи. Конгрес США збирається провести слухання у цій справі.

В епіцентрі скандалу з повіями опинилися 11 співробітників Секретної служби, охоронців Барака Обами. Вони мали готувати візит президента США до Колумбії на саміт американських держав. Їх звинувачують у тому, що під час закордонного відрядження вони розважалися з двома десятками повій. Всіх агентів повернули додому, щоб провести розслідування.

Президент США заявив, що американські представники намагаються розпитати жінок у Колумбії про обставини інциденту.
Якщо з’ясується, що деякі зі звинувачень, які з’явилися в пресі, підтвердяться, то я розсерджуся
Барака Обами

«Якщо з’ясується, що деякі зі звинувачень, які з’явилися в пресі, підтвердяться, то я розсерджуся», – заявив Обама.

Американська преса цитує свідків, які кажуть, що агенти багато пили у клубі зі стриптизерками і можливо вживали кокаїн. За іншими повідомленнями, таємні співробітники вихвалялися перед жінками своєю роботою.

У Сполучених Штатах говорять про те, що скандал у ліпшому випадку є приниженням для країни, а в гіршому – ставить під удар національну безпеку, якщо хтось із повій діяв під егідою ворогів США.
Ми зробили недобру послугу босу, бо всі в Колумбії говорять лише про цей інцидент
Мартін Демпсі

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Мартін Демпсі звернув увагу на найменш небезпечний сценарій. «Ми зробили недобру послугу босу, бо всі в Колумбії говорять лише про цей інцидент», – сказав Демпсі.

Наркобарони могли піти на шантаж?

Тривожніші голоси лунають у Конгресі. Республіканець з Нью-Йорка Пітер Кінґ очолює комітет з питань внутрішньої безпеки у Палаті представників. Він стурбований тим, що агенти привели повій до готелю «Каріб», де була команда, що готувала візит президента.
У Колумбії є нарко-терористи, які можуть використати повій для того, щоб проникнути з зону безпеки президента
Пітер Кінґ

«Небезпека полягає у тому, що агенти Секретної служби, використовуючи повій у такій країні, як Колумбія, наражаються на погрози, шантаж. Також у Колумбії є нарко-терористи, які можуть використати повій для того, щоб проникнути з зону безпеки президента, з’ясувати, що робить Секретна служба», – заявив Пітер Кінґ.

Секретна служба заявила, що рівень безпеки президента Обами не постраждав від інциденту, який стався до того, як він приїхав до Колумбії 13 квітня.

Водночас після скандалу троє зі співробітників елітної служи покинуть роботу. Як повідомив заступник керівника відомства Пол Морріссі, один із них йде на пенсію, другий подав у відставку, а ще одного звільняють. Інші восьмеро нині у відпустках – на час розслідування.
  • Зображення 16x9

    Мар’яна Драч

    На Радіо Свобода – з 1996 року. Вела різні програми, серед яких «Україна і світ» та «Свобода сьогодні». Вивчала міжнародні відносини в Рузвельтському університеті в Чикаго і державне управління та економіку в Інституті державного управління і місцевого самоврядування (нині Академія) в Києві. Директор Української служби Радіо Свобода з травня 2013 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG