Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: Тимошенко треба лікувати з урахуванням психології – німецькі лікарі


Міністерство охорони здоров’я повідомило в четвер, що нові висновки німецьких лікарів після їхніх відвідин Юлії Тимошенко в колонії минулого тижня визначили як окремий момент у лікуванні колишнього Прем’єр-міністра «питання психологічного характеру, які пов’язані з довірою Тимошенко до українських лікарів».

Для лікування такого типу хвороб, як зазначають німецькі фахівці, важливим є психосоматичний компонент, який враховує психологічні причини тілесних захворювань. У документі вказується, що, виходячи з історії хвороби Тимошенко, існує термінова необхідність саме психосоматичного лікування.

Міністерство також повідомило, що офіційні висновки німецьких лікарів клініки «Шаріте» в Берліні високо оцінюють терапевтичні можливості лікарні «Укрзалізниці» № 5 у Харкові, в якій пропонують лікувати Тимошенко.

Зокрема, в офіційному листі, який наводить прес-служба МОЗ, відзначається, що обрана клініка «зустрічає теплою світлою атмосферою, яка вказує на широкий спектр оснащення за найсучаснішими медичними стандартами; стосовно самої будівлі не існує жодних критичних зауважень, матеріальне оснащення діагностичного та терапевтичного відділення є широким та дозволяє проводити значну кількість лікувальних заходів».

Також у документі йдеться про те, що лікарня «має належні приміщення з усіма санітарними елементами та наявним добрим та дуже добрим устаткуванням».

Крім того, «німецькі лікарі відзначають повну готовність української сторони до співпраці, вони також підкреслюють неупередженість фахівців закладу та висловлюються про відсутність сумнівів щодо достатнього рівня професійної кваліфікації керівництва відділення», повідомляє МОЗ.

У листі зауважено, що «запропоновані в лікарні методики загальної реабілітаційної медицини відповідають європейським стандартам».

Німецькі лікарі також «констатують вмотивованість і компетентність українських колег».

У висновку лікарів «Шаріте» далі зазначається, що українська влада вжила значних заходів заради Тимошенко, щоб створити у залізничній лікарні найкращі умови для її лікування та реабілітації і що лікарня має багато можливостей для лікування та реабілітації пацієнтів із проблемами міжхребцевих дисків, повідомила прес-служба МОЗ.

Раніше в четер перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко, яка цитувала журналістам у Харкові високу оцінку німецькими фахівцями харківської клініки, заявила, що Юлія Тимошенко досі так і не надала своєї згоди на лікування в ній.
XS
SM
MD
LG