Доступність посилання

ТОП новини

Віце-прем’єр Грузії: відродження радянського менталітету є викликом для регіону


Ґіорґі Барамідзе
Ґіорґі Барамідзе
Київ – У Києві проходить 5-й безпековий форум. Він присвячений ролі демократії у глобальних безпекових процесах. Участь в обговореннях братиме низка українських та зарубіжних політиків і експертів. Про роль і особливості цього форуму, а також безперому ситуацію у регіоні Радіо Свобода запитало в учасника цього форуму, віце-прем’єра Грузії Ґіорґі
Барамідзе.

– Які головні питання обговорюватимуться під час форуму?

– Форум присвячений питанням безпеки. Будуть обговорюватися виклики безпеці у Чорноморському регіоні, Європі та всьому світі. Це гарна можливість для представників різних країн обговорити ці питання.

– Два роки тому в Україні відбулася зміна влади. Багато експертів заявляють, що за цей час Україна віддалилася від Європи і демократичні перетворення загальмувалися. На Вашу думку, чи це дійсно так?

Попри труднощі Україна рухається вперед, намагається будувати нову демократичну державу. Грузія також проводить ці реформи
– Я не буду коментувати це твердження. Але попри труднощі Україна рухається вперед, намагається будувати нову демократичну державу. Грузія також проводить ці реформи: демократичні реформи, реформи економіки. Ми також зіштовхувалися із труднощами та робили помилки. Ніхто не застрахований від проблем та помилок. Україна є дуже важливою європейською країною, локомотивом для східноєвропейського регіону. Ми віримо, що попри труднощі Україна рухатиметься у правильному напрямку на шляху побудови демократичної держави. Україна є європейською країною, а українці – європейцями.

– Що, на вашу думку сьогодні є найбільшими викликами для української демократії та національної безпеки України?

Спроби нашої сусідки Росії створити Євразійський союз є реальним викликом для нашої незалежності
– Ми всі знаємо, що найбільшим викликом для нашого регіону є відродження радянського менталітету. Спроби нашої сусідки Росії створити Євразійський союз є реальним викликом для нашої незалежності. Ми маємо це чітко усвідомлювати. Мілітаризація цього регіону є проблемою. Також Росія намагається застосовувати енергетику, як зброю, як елемент впливу на інші країни. Це також є викликом. Але ми можемо вирішити всі ці проблеми мирним шляхом, шляхом дипломатії залучаючи міжнародну спільноту. Нам необхідно більше залучати до вирішення цих проблем західні організації.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG