Доступність посилання

ТОП новини

У Києві триває безпековий форум


Серед учасників форуму – колишній глава французького МЗС Бернар Кушнер
Серед учасників форуму – колишній глава французького МЗС Бернар Кушнер
У столиці розпочав роботу п’ятий Київський безпековий форум. У заході беруть участь українські, європейські та американські урядовці, політики, дипломати та незалежних експертів.

У центрі їхньої уваги – проблеми розвитку демократії в Україні, роль демократизації у глобальних процесах безпеки, а також яким буде подальший євроінтеграційний шлях України і чи досягне вона європейських стандартів життя.

Як наголосив під час першої сесії форуму колишній міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер, перевага демократичних держав полягає у їхніх цінностях, заснованих на законі. Тож, на його думку, міжнародна система, що базується на верховенстві права, є бажанішою, ніж непрозора її альтернатива.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, на форумі також порушили питання стабільності у Чорноморському регіоні. З цього приводу колишній міністр закордонних справ Румунії Серджу Челак зазначив, що стабільність тут значною мірою залежить від рівня демократичного розвитку держав у регіоні. Як наголосив Челак, військові методи досягнення цілі суперечать цим принципам і є загрозою для безпеки.

Пряма трасляція форуму тут.
XS
SM
MD
LG