Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко радить Віталію Кличку балотуватися в мери Києва


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко радить лідеру партії «УДАР» Віталію Кличку йти на вибори мера Києва і заявляє, що опозиція його підтримає. Про це йдеться в інтерв’ю Тимошенко тижневику «Дзеркало тижня» (редакція передала запитання політику у колонію місяць тому).

«Я хочу порадити Віталію йти сміливо на вибори мера і перемагати. Якщо кияни оберуть його мером, то це лише допоможе йому в політичному майбутньому», – сказала колишній прем’єр і додала, що «Батьківщина» «підтримає Віталія на посаді київського міського голови». «Переконана, що і вся об’єднана опозиція його теж підтримає. Думаю, він виграє ці вибори», – додала Тимошенко.

«Не хотілося б, щоб Віталій відмовився від участі у виборах мера Києва, тому що інакше виборів як таких не буде: Партія регіонів просто призначить на посаду мера «легіонера» Попова (голову Київської міськадміністрації Олександра Попова – ред.)», – зазначила лідер «Батьківщини».

Вона також наголосила, що за два чи три місяці підготувати нового кандидата для Києва – це утопія. «До рівня підтримки Віталія Кличка такий кандидат не виросте, хоч би що ми робили», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Раніше деякі політики й політологи висловлювали думку, що Юлії Тимошенко вигідне обмеження амбіцій Віталія Кличка самим лише Києвом, бо в загальноукраїнському масштабі політична сила на чолі з Кличком буде потужним супротивником «Батьківщині» Тимошенко.
XS
SM
MD
LG