Доступність посилання

ТОП новини

«Життя і смерть ЗМІ в інтернеті» – Антон Носик


Лідери постійно змінюються. Майбутнє – за мобільними пристроями
Лідери постійно змінюються. Майбутнє – за мобільними пристроями
Київ – Зовсім скоро «піраміду» інтернет-проектів очолять компанії, які займаються мобільними пристроями та програмним забезпеченням для них, переконаний відомий російський блогер та експерт із соціальних медіа Антон Носик. Якщо подивитись на історію становлення ЗМІ в інтернеті, каже він, то ми побачимо постійну, безперервну з циклом 4-5 років повну зміну лідерів, тих, кого вважали «царем гори».

Коли ринок інтернет-ЗМІ лише формувався, претендентами на лідерство були традиційні медіа, зазначає Антон Носик. У країнах з ринковою економікою провідні ЗМІ змушені були піти в інтернет і стати там провідною силою. В «кириличному» ж сегменті великі компанії недооцінили нові технології, забезпечивши собі запізнення з приходом на цей ринок у 5-6 років.

«За деякий час ми побачили, що головною точкою входу в інтернет-новини стали гравці, які взагалі не займаються і навіть не збираються займатись виробництвом контенту, – каже експерт. – Це контент-агрегатори, зокрема Google-News та Yahoo-news».


Але вже сьогодні, якщо говорити про ретрансляцію новин, лідером є ресурс, який, на думку блогера, «ніколи навіть не сподівався стати інтернет-ЗМІ» – компанія Facebook.

«Розказана мною історія означає, що лідери постійно змінюються. Шанс очолити піраміду має будь-який гравець, не залежно від його стартових позицій на ринку медіа. Не має значення навіть, чи збирався він очолювати ринок. Різні гравці очолюють ринок просто, тому що прийшов їхній час», – пояснив Антон Носик.

Найімовірнішими кандидатами на лідерство, за словами експерта, є люди, що займаються «мобільною» сферою – виробники мобільного обладнання, сервісів, програмного забезпечення. «Головною точкою входу в інтернет стають мобільні додатки», – каже він.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG