Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд направляє нову інспекцію в Україну для контролю виробництва сиру


Фахівці Росспоживнагляду в понеділок вирушають до України для нової інспекції заводу, який має намір постачати сир на російський ринок.

«Планується інспекція підприємства «Дубномолоко», – повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

Минулого тижня санітарна служба Росії офіційно дала «зелене світло» постачанню сиру з трьох українських заводів, на які виїжджали російські експерти для інспекції. Це – ТОВ «Гадячсир», АТ «Пирятинський сирзавод» та ПП КФ «Прометей» філії «Менський».

7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту на молоко та молочну продукцію.

3 березня Онищенко повідомив, що російські експерти завершили етап документарної перевірки низки українських підприємств, що постачали сирну продукцію до Росії. Росспоживнагляд повідомив українській стороні про готовність перевірити на місці відповідність її продукції російським вимогам. Після цього Україну відвідали дві інспекції Росспоживнагляду.
XS
SM
MD
LG