Доступність посилання

ТОП новини

Суд не задовольнив клопотання Луценка про закриття другої справи і оголосив перерву на 3 тижні


Суддя Печерського районного суду міста Києва Ганна Медушевська відмовилася закрити кримінальну справу за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка в санкціонуванні незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Відповідне рішення суддя зачитала, повернувшись з дорадчої кімнати. Медушевська зазначила, що суд може ухвалити рішення про закриття кримінальної справи, лише вивчивши всі докази, заслухавши думки експертів і свідчення свідків. Суддя вважає клопотання про закриття кримінальної справи на цій стадії передчасним.

Після цього Медушевська оголосила в справі Луценка перерву до 18 травня 2012.

Луценко та його адвокат Олексій Баганець заявили сьогодні клопотання про закриття кримінальної справи за обвинуваченням Луценка в незаконному прослуховуванні водія Давиденка. Клопотання було заявлено після того, як Медушевська вдруге за засідання відхилила клопотання про відвід судді.

Луценка вже визнано винним у скоєнні посадових злочинів і засуджено до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію на вирок Печерського райсуду, згідно з яким екс-главу МВС Луценка засуджено до чотирьох років позбавлення волі, 15 травня.
XS
SM
MD
LG