Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднана опозиція набрала б більше голосів, ніж Партія регіонів, якби вибори відбулися в неділю – опитування


Об’єднаний список опозиції набрав би більшу кількість голосів, ніж Партія регіонів, якби вибори відбулися найближчої неділі. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

За даними опитування, якби партії «Батьківщина» і «Фронт змін» брали участь у виборах єдиним списком під спільною назвою «Батьківщина», то за цей список проголосували б 19,6% опитаних або 26,8% тих, хто має намір взяти участь у виборах.

За Партію регіонів проголосували б, відповідно, 16,6 і 23,3%, за партію «УДАР» Віталія Кличка» – 8,5 і 10,1%, за КПУ – 5,5 і 7,3%, за Партію Наталії Королевської «Україна – Вперед» – 4,0 і 5,4%, за ВО «Свобода» – 3,9 і 5,7%.

До об’єднання партій, які підтримують чинного Президента, навколо Партії регіонів (наприклад, приєднання партії «Сильна Україна»), позитивно ставляться 23,4% опитаних, негативно – 20,6%, байдуже – 44,6%. Не змогли відповісти – 11,5%.

У квітні 2012 року відносно більша частка громадян (26,4% ) з більшою симпатією ставилася до політичних партій, які є опозиційними до влади, провладні партії підтримували 18,7% респондентів, партіям, які не підтримують ні владу, ні опозицію, симпатизують 7,5% громадян, зазначили соціологи.
XS
SM
MD
LG