Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво колонії погрожує годувати Тимошенко через зонд – Кожем’якін


Паркан колонії
Паркан колонії
Керівництво Качанівської виправної колонії погрожує примусово годувати екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко через зонд. Про це поблизу колонії після відвідування Тимошенко заявив її захисник, народний депутат України Андрій Кожем’якін.

«Сьогодні зранку керівник установи разом зі своїми заступниками, а також із людиною, яка відповідає за медичні питання, прийшли до Юлії Володимирівни Тимошенко і сказали, що їм відомо від тих людей, які перебувають разом із нею, що вона голодує, що вона п’є тільки воду. У такому випадку вони вимушені будуть її ізолювати, поселити одну і примусово годувати її зі спеціального зонду, тобто, вони готуються до насилля номер два», – сказав Кожем’якін.

Він підкреслив, що Тимошенко сказала йому і представникам колонії, що не писала 20 квітня ніяких заяв про початок голодування спеціально – для того, щоб «стосовно неї не було насильства».

Кожем’якін підтвердив, що на тілі Тимошенко, зокрема, на животі та лівій і правій руках наявні синці. За його словами, екс-прем’єр знає, хто саме із заступників начальника колонії вдарив її у живіт.

Депутат також висловив подяку попередній співкамерниці за те, що вона не підписала заяву про те, що синці у Юлії Тимошенко з’явилися від того, що вони побилися.

Також, за словами Кожем’якіна, події 20 квітня – це репетиція до нового насилля 28 квітня, коли Тимошенко мають доставити до суду на засідання у справі ЄЕСУ, незважаючи на заяви про те, що вона не може перебувати там за станом здоров’я.

У вівторок депутат Сергій Власенко зачитав заяву Тимошенко про застосування проти неї фізичної сили під час транспортування до лікарні 20 квітня. Він також заявив, що Тимошенко оголосила цього дня голодування. Державна пенітенціарна служба заперечує застосування сили до Тимошенко та погрожує її захисту судом.
XS
SM
MD
LG