Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС засуджують «зростання екстремізму» в Європі


Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей засудив сьогодні зростання націоналістичних і екстремістських рухів та популізму в Європі.

Виступаючи в парламенті Румунії, він заявив, що це загрожує свободі пересування людей у Європейському Союзі і подальшій європейській інтеграції.

Румунії, а також Болгарії, двом останні наразі за часом вступу членам ЄС, уже кілька разів відмовляли в прийнятті до Шенгенської зони, звинувачуючи їх, зокрема, в недостатньому рівні захисту своїх кордонів від нелегальної імміграції.

Завтра міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу мають обговорити спільну пропозицію Франції і Німеччини дозволити тимчасово поновлювати прикордонний контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони, що нині припускається лише як виняток.

Днями у Франції на президентських виборах кандидат від крайньої правої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен здобула несподівано високий результат у 18 відсотків, ставши третьою, а в Нідерландах незгода популістської Партії свободи антиіммігрантського і євроскептичного спрямування підтримати уряд у виконанні бюджетних вимог ЄС призвела до відставки цього уряду.
XS
SM
MD
LG