Доступність посилання

ТОП новини

Дамаск – загиблі і поранені в результаті вибуху


Мапа Сирії
Мапа Сирії
Щонайменше 9 людей загинули, близько 20 поранені в результаті вибуху в центрі столиці Сирії Дамаску. За даними державного телебачення, вибух здійснив смертник. Активісти опозиції відзначають, що теракт стався у одній із мечетей, де на п’ятничну молитву мали зібратися противники президента Сирії Башара Асада.

Раніше в п’ятницю в промисловій зоні Дамаска біля офісу державної транспортної компанії стався ще один вибух, кілька людей отримали поранення. Влада звинуватила у вибухах «терористів».

12 квітня в Сирії – відповідно до міжнародного плану мирного врегулювання внутрішнього конфлікту – набув чинності режим припинення вогню. Проте щодня надходять повідомлення про його порушення. Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун напередодні звинуватив Дамаск у тому, що урядові війська – всупереч зобов’язанням – не були виведені з великих міст.

Білий дім заявив у п’ятницю, що розчарований у зв’язку з нездатністю Башара Асада вжити заходів щодо виконання зобов’язань відповідно до міжнародного плану, і що Вашингтон чинитиме міжнародний тиск на режим Асада.
XS
SM
MD
LG