Доступність посилання

ТОП новини

Щодо вибухів у Дніпропетровську є 6 версій – правоохоронці


Генеральний прокурор України Віктор Пшонка
Генеральний прокурор України Віктор Пшонка
Правоохоронні органи розглядають 6 робочих версій теракту в Дніпропетровську, заявив у п’ятницю ввечері у Дніпропетровську Генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Однак він зазначив: говорити «щось конкретно» поки не буде.

Водночас голова СБУ Ігор Калінін зазначив, що оскільки вибухові пристрої були встановлені в сміттєвих урнах у велелюдних місцях, то правоохоронці схиляються до того, аби пов’язати цю серію вибухів з тим, що стався у Дніпропетровську в листопаді минулого року.

Ігор Калінін повідомив: якщо експерти підтвердять ідентичність хімічного складу вибухівки, ці справи об’єднають в одну.

Він нагадав, що у справі 16 листопада СБУ поки не встановила винного, оскільки сила удару тоді знищили всю доказову базу, однак правоохоронцям вдалось скласти фоторобот підозрюваного.

Голова СБУ також наголосив, що поки відповідальність за сьогоднішні вибухи ніхто на себе не взяв.

Дніпропетровські правоохоронці наразі організували «гарячі» телефонні лінії і просять усіх, хто може допомогти слідству, надавати інформацію.

«В прокуратурі Дніпропетровської області відкрито цілодобову «гарячу лінію» на яку мешканці Дніпропетровська та області можуть звернутися з інформацією чи фактами, пов’язаними із вибухами», – йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

Для допомоги потерпілим у Дніпропетровську відкрили спеціальний банківський рахунок.
XS
SM
MD
LG