Доступність посилання

ТОП новини

Активісти дніпропетровської «Батьківщини» другий день голодують на захист свого лідера


Активісти дніпропетровської «Батьківщини» продовжують безстрокове голодування, розпочате у п’ятницю в центрі міста, на площі імені Леніна.

Як повідомив Радіо Свобода керівник міської організації «Батьківщини» Максим Курячий, у голодуванні бере участь 12 осіб, прихильників і членів партії.

За даними з партійної організації, таким чином активісти мають на меті закликати свого лідера Юлію Тимошенко припинити голодування в Качанівській колонії. Ще одна вимога учасників – звільнити з посад генпрокурора, керівника пенітенціарної служби та начальника Качанівської колонії.

Учасники голодування раніше мали намір весь час перебувати на центральній площі Дніпропетровська, однак через серію вибухів і загрозу безпеці людей акцію частково перенесли до партійного офісу.

Раніше Дніпропетровська обласна організація партії «Батьківщина» заявляла, що задля відставки Генерального прокурора Віктора Пшонки, керівника Державної пенітенціарної служби Олександра Лісіцкова та начальника Качанівської виправної колонії № 54 Івана Первушкіна, готова йти на акції громадянської непокори, аж до блокування державних установ.
XS
SM
MD
LG