Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відкрили меморіальну дошку солдату, загиблому під час нападу на військову частину


Сьогодні у Харкові у військовій частині А-1451 радіотехнічних військ відкрили меморіальну дошку солдату строкової служби, 19-річному Володимиру Березюку. Він загинув у березні під час нападу двох озброєних чоловіків на приміщення караулу.

Меморіальну дошку встановили на стіні караульного приміщення, де сталася трагедія. Підхід до меморіалу вільний, є місце для покладання квітів.

«Дошка зроблена із блакитного граніту, на ній вибито обличчя Володимира, дати його життя і короткий опис його подвигу. Вона встановлена рішенням військовослужбовців військової частини, де він служив, і на добровільні пожертви військової частини і ветеранів збройних сил цієї частини», – розповів Радіо Свобода керівник регіонального медіа-центру Міноборони Дмитро Горбунов.

Відкриття меморіальної дошки солдатові присвячено сороковому дню від дати його загибелі. На відкритті, окрім військових, були присутні родичі Володимира Березюка – його батько, мати та сестра, а також представники 42-ї харківської школи, де навчався хлопець. За словами Дмитра Горбунова, нині вирішується питання про присвоєння цій школі імені загиблого солдата.

Як розповіли родичі загиблого солдата, обіцяної компенсації від Міністерства оборони вони поки що не отримали. Нині, за їхніми словами, вони подали до відомства останні необхідні для цього документи. Міноборони пообіцяло виплатили родиніхлопця 109,4 тисячі гривень.

22 березня о четвертій ранку двоє зведених братів, озброєних рушницею та ножами, напали на караул військової частини, що розташована в центрі Харкова. Їхньою метою, за даними правоохоронців, було заволодіння армійською зброєю та набоями, які зберігалися у караульному приміщенні. Зловмисники під час нападу вбили 19-річного солдата Володимира Березюка, ще двох військових поранили. Одного з нападників військовослужбовці вбили, іншого зв’язали. Після цієї події у військовій частині посилили охорону і встановили відеокамери.
XS
SM
MD
LG