Доступність посилання

ТОП новини

Активісти дніпропетровської «Батьківщини» четвертий день голодують на захист свого лідера


Активісти дніпропетровської «Батьківщини» продовжують безстрокове голодування, розпочате у п’ятницю в центрі міста на площі імені Леніна. Як повідомив Радіо Свобода заступник голови обласної організації «Батьківщини» Олег Робкін, зараз у голодуванні бере участь 12 людей, усі почуваються нормально.

Учасники голодування мали намір перебувати в людних місцях, однак через серію вибухів акцію перенесли до партійного офісу. На подвір’ї, біля офісу, розгорнули наметове містечко.

За словами Олега Робкіна, своїм голодуванням активісти мають на меті закликати свого лідера Юлію Тимошенко припинити голодування в Качанівській колонії. Серед вимог учасників до влади – звільнити з посад генпрокурора, керівника пенітенціарної служби та начальника Качанівської колонії.

Як зазначив Олег Робкін, 5 травня активісти «Батьківщини» разом з представниками інших політичних сил та громадських організацій, які входять до об’єднаної опозиції, проведуть народне віче «Громадянська єдність». Там вони мають намір дати оцінку останнім подіям в регіоні й країні.

Раніше обласна організація партії «Батьківщина» заявляла, що для досягнення своєї мети готова до акцій громадянської непокори, аж до блокування державних установ.
XS
SM
MD
LG