Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи Дніпропетровська відзначили 1 травня – попри заборону


На центральній площі Дніпропетровська відбувся мітинг прихильників Комуністичної партії України, а також громадських організацій «Радянський центр» та «Союз радянських офіцерів» з нагоди 1 травня. Це сталося попри заборону на проведення масових заходів у місті.

За різними даними, у заході взяло участь від 70 до 300 осіб.

Як повідомив Радіо Свобода керівник обласної громадської організації «Союз радянських офіцерів» Віктор Марченко, мітинг не був офіційно дозволеним, він розпочався стихійно.

«У зв’язку з обмеженням на проведення масових заходів у Дніпропетровську ми подали заявку, але нам офіційно заборонили проведення заходу. Тоді ми вирішили силами нашої організації провести покладання квітів до пам’ятника Леніну. Коли люди прийшли на площу, розпочався імпровізований мітинг», – розповів Віктор Марченко.

Учасники заходу тримали у руках портрети Сталіна і символіку СРСР. Вони висловлювались проти ухвалення нового Трудового кодексу, підвищення тарифів на комунальні послуги, медичної реформи тощо, а також говорили серію вибухів у Дніпропетровську і про «незахищеність простого люду».

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Постраждали 30 людей. До 2 травня у Дніпропетровську з міркувань безпеки заборонені масові заходи.
XS
SM
MD
LG