Доступність посилання

ТОП новини

Президент Хорватії теж бойкотує саміт Януковича


Президент Хорватії Іво Йосипович
Президент Хорватії Іво Йосипович
Президент Хорватії Іво Йосипович вирішив утриматися від участі в саміті країн Центральної і Східної Європи в Ялті, щоб висловити протест проти порушень прав людини в Україні.

«Враховуючи обставини, що свідчать про порушення прав людини в Україні, Іво Йосипович вирішив не їхати на саміт», – мовиться в повідомленні канцелярії президента Хорватії, яке цитують інформагенції.

Наприкінці квітня в міністерстві закордонних справ України заявили, що кілька президентів європейських країн завчасно повідомили українській стороні, що не візьмуть участі в саміті з різних причин.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин повідомляв тоді про неучасть президентів Німеччини, Чехії, Словенії, Австрії та Італії, а також імовірну відмову президента Естонії. Про хорватського лідера в цьому контексті тоді не йшлося.

У середу стало відомо, що до Ялти не приїде президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, який віддав перевагу іншому міжнародному заходові й при цьому «висловив занепокоєння поводженням в Україні з політичними опонентами».
XS
SM
MD
LG