Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку відклали суд над віце-президентом


В Іраку відклали на тиждень, до 10 травня, суд над віце-президентом Іраку Тареком аль-Гашемі, якого звинувачують у причетності до тероризму. Адвокати Тарека аль-Гашемі у четвер запропонували, щоб парламент у Багдаді створив спеціальний суд для розгляду цієї справи.

Тарека аль-Гашемі, одного з двох віце-президентів Іраку і найвищого в країні урядовця-суніта за вірою, звинувачують у причетності до вбивства шести суддів і ще низки інших убивств.

Як стверджує обвинувачення, загони, які діяли на його вказівку, здійснювали напади на посадовців органів безпеки та інших іракських діячів, а також на прочан-шиїтів.

Тарек аль-Гашемі називає звинувачення політично мотивованими. Натомість він сам звинувачує прем’єр-міністра Нурі аль-Малікі, шиїта, в кампанії проти нього з метою узурпації влади його прибічниками.

Тарек аль-Гашемі, який перебуває в Стамбулі в Туреччині і, вочевидь, не з’явиться на суд, раніше тривалий час переховувався в курдському автономному регіоні на півночі Іраку, який має значну автономію від центральної влади. Він утік із Багдада ще в грудні, коли на нього видали ордер на арешт на підставі антитерористичного законодавства.
XS
SM
MD
LG